Boerenmarkt op het landgoed Hoogstad

De werkgroep Behoud Hoogstad zet zich in voor het behoud van het landgoed Hoogstad met onder meer de unieke hoogstamboomgaard en de monumentale boerderij aan de Westlandseweg. Om de toegankelijkheid naar de boerderij en de groene elementen voor een breder publiek zichtbaar te maken organiseerde de werkgroep op 23 mei een Boerenmarkt op Hoogstad aan de  Westlandseweg 258. Het thema van de markt is: Zaaien, oogsten en duurzaamheid.

Naast streekproducten, zoals Vlaardings bier en wijn, zijn er ook plantjes of zaden te koop en vindt u er bijenkasten. Verder is er biologisch brood, groente en fruit, eieren van de scharrelkip en is er een stand met Fairtrade producten.

Op deze markt hebben we ook aandacht gegeven aan het werk van kleine boeren in derde wereldlanden. Bezoekers konden genieten van een heerlijk stukje banaan dat gedoopt was in pure chocolade. Uiteraard beide producten fairtade. Ook van de muffins en de brownies kon geproefd worden. De producten om ze te maken en nog vele anderen Fairtrade producten waren te koop. De bezoekers waren allemaal belangstellen en de loop en de verkoop zat er lekker in.

Boerenmarkt op landgoed Hoogstad - 23 mei 2015

Boerenmarkt op landgoed Hoogstad - 23 mei 2015