Dag van de Duurzaamheid 2015

Dit jaar is er aandacht aan deze dag gegeven in het nieuwe winkelcentrum op de van Hogendorplaan. Op initiatief van een aantal betrokken bewoners is een werkgroep samengesteld, die de dag heeft voorbereid. Het is een mooie samenwerking geweest tussen winkeliers, WaterwegWonen, de gemeente, de Bomenstichting en de Fairtrade wekgroep.

Zaterdag 10 oktober begon met een door de gemeente georganiseerd ontbijt, dat gekoppeld was aan het stadsdebat ”de burger-meester”. Allerlei partijen waren aanwezig om hun zegje te doen over alle facetten van het gebied duurzaamheid: milieu, energie, vervuiling, duurzame producten enz.

Om 11 uur is de duurzaamheidmarkt door wethouder Cees Oosterom geopend, waarna het publiek kennis kon “shoppen” over alles waar je als particulier stappen in kunt zetten om duurzamer te leven: zonnepanelen, elektrisch autorijden, stadslandbouw, aanleg milieuvriendelijke tuin, actie “tegel eruit, groen erin”, hoe word ik duurzaamheidcoach e.a. Het middagprogramma werd vrolijk opgeluisterd met een optreden van de “vuilnismannen”. Muziek maken met kliko’s, emmers, plastic vaten, het lukt allemaal. De kinderen trommelden met hartenlust mee onder het genot van een warm zonnetje.

De Fairtrade werkgroep heeft de Fairtrade producten uit het assortiment van supermarkt Boon gepromoot en gerecyclede producten vanuit de Wereldwinkel.
Alle bezoekers werden getrakteerd op een gratis doosje Fairtrade thee en ook waren er recepten beschikbaar voor Fairtrade gerechten.

Fairtrade Vlaardingen op de Dag van de Duurzaamheid 10 okt. 2015

Fairtrade Vlaardingen op de Dag van de Duurzaamheid 10 okt. 2015