FairTrade borrel

Vlaardingen, 29 mei 2010 – In het kader van de campagne ‘Vlaardingen Fairtrade gemeente’ wordt op donderdag 10 juni a.s. in het Deltahotel, Maasboulevard te Vlaardingen een FairTrade borrel gehouden.

Fairtrade is een wereldwijde beweging om producenten in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs voor hun export-produkten te garanderen. Ook Nederland doet mee, en 8 steden kunnen zich Fairtrade-gemeente noemen.

Een groot aantal winkels, supermarkten, bedrijven, organisaties en verenigingen doen al mee met deze campagne, en we zijn al goed op weg om het certificaat Vlaardingen Fairtrade gemeente te kunnen behalen.

Tijdens deze borrel kunnen bedrijven, organisaties en instanties (nader) kennis maken met het initiatief om van Vlaardingen een ‘fairtrade gemeente’ te maken. Zij worden geïnformeerd wat er voor hun bedrijf, organisatie of instantie aan mogelijkheden zijn daar zelf daadwerkelijk iets mee te gaan doen.

Jochum Veerman van Stichting Max Havelaar zal een inleiding houden over eerlijke handel.
Ronald Cordes, directeur Deltahotel en Theo Werner van het Lentiz/Geuzencollege vertellen hoe dit is toe te passen in een bedrijf, organisatie of instantie.

Het programma ziet er als volgt uit:

17.00 u. inloop
17.30 u. welkom
Inleiding Jochum Veerman, Stg. Max Havelaar;
Ronald Cordes, Deltahotel;
Theo Werner, Lentiz/Geuzencollege
18.00 u. tot maximaal 18.45 u. ontmoeting

We hebben meer dan 100 bedrijven, instellingen etc. uitgenodigd voor deze borrel.
Ook u bent van harte welkom!

Namens de campagnewerkgroep ´Vlaardingen Fairtrade gemeente´,
Nelleke van der Luit, Platform Ander Vlaardingen (PAV) tel. 434 95 51
Monique Roessen, Wereldwinkel, tel. 435 28 55

Deelnemers aan de werkgroep zijn:
Gemeente Vlaardingen, St. Wereldwinkel Vlaardingen, Deltahotel, Platform Ander Vlaardingen, Woningstichting Samenwerking, Rabo bank