Faitrade bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Vlaardingen

In het teken van herdenking Slag bij Vlaardingen

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 6 januari 2018 stond helemaal in het teken van de herdenking dit jaar van de Slag bij Vlaardingen, die in 1018 plaatsvond. Alle registers waren open getrokken om een beeld te geven van hetgeen dit jaar allemaal gaat plaatsvinden.
De Fairtrade werkgroep heeft bedacht om een graantje mee te pikken van alle publiciteit rondom dit evenement: een mooie gelegenheid om Fairtrade extra onder de aandacht te brengen.

Tijdens de receptie hebben we ons boekje (zie info hierna) gepromoot en een tipje van de sluier uit het boekje met een tekening van Len Munnik opgelicht.
De voorinschrijving was boven verwachting!
Uiteraard hebben we ook een Fairtrade product gepromoot t.w. chocola. Ook dit vond gretig aftrek.

Boekje: Eerlijk duurt het langst – Vlaardingen aan de slag

In het voorjaar komt er een boekje uit over de Slag bij Vlaardingen, met cartoons van de bekende tekenaar Len Munnik, ex-Vlaardinger. Aangevuld met tekst van de werkgroep Fairtrade.
Het boekje maakt deel uit van de serie “van ’t Oft naar ’t Oofd”. De thema’s in dit boekje zijn : De Slag, Dirk III, Vlaardingen van toen naar nu, fairtrade, duurzaamheid, en tenslotte: Vlaardingen is een Fairtrade gemeente.

Voorbeeld van 2 pagina's uit het te verschijnen boekje over De Slag bij Vlaardingen - maart 2018

Voorbeeld van 2 pagina’s uit het te verschijnen boekje over De Slag bij Vlaardingen

Expositie van werk van Len Munnik

Van 27 april tot 8 juni 2018 zullen de cartoons van Len Munnik uit dit boekje in de Windwijzer worden geëxposeerd. Aangevuld met zijn tekeningen over vrede, mensenrechten, natuurbehoud etc.
De officiële opening van deze expositie vindt plaats op 15 mei om 15.00 uur. De opening wordt verricht door Frans van den Akker.

Het boekje bieden wij gratis aan aan leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

E.e.a. is mogelijk gemaakt met subsidie van de Gemeente Vlaardingen.

We houden u op de hoogte!