HOERA – HET IS FEEST – FAIRTRADE VLAARDINGEN BESTAAT 5 JAAR!

Afgelopen september was het 5 jaar geleden, dat Vlaardingen uit de handen van de heer Jan Pronk de titel van Fairtrade Gemeente ontving. De titel werd overhandigd aan Burgemeester Bruinsma, de hoogste vertegenwoordiger van de stad. Het is echter niet de gemeente als instituut, die de titel verwerft maar de bewoners en de bedrijven van de stad. Deze titel krijg je alleen als er voldoende draagvlak binnen de stad is voor Fair Trade producten. Dus op genoeg plaatsen te koop, maatschappelijke organisaties, scholen, de gemeente en bedrijven deze producten gebruiken en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast moet er een werkgroep zijn, die voldoende activiteiten organiseert om Fair Trade onder de aandacht te brengen. Deze werkgroep is dan ook hartstikke blij, dat er zoveel draagvlak binnen de stadsgrenzen is en we al 5 jaar SAMEN de titel verdienen.

Het eerste jubileum van Fairtrade Vlaardingen: 5 jaar Fairtrade gemeente.Daarom vieren we op 11 november een “feestje”!

Voor deze dag hebben we de heer Wigger Verschoor uitgenodigd. Hij werkt bij Urgenda, een organisatie die de staat heeft aangeklaagd omdat er te weinig gedaan wordt om de gevolgen van de Klimaatverandering te reduceren. Zij hebben dit gewonnen, wat veel publiciteit heeft opgeleverd in zowel binnen als buitenland. Het is ook deze organisatie die in november, met de directeur mevrouw Minnesma voorop lopend, op pad gaat naar Parijs. Op het moment dat de Klimaatconferentie begint, waar alle regeringsleiders aan meedoen, zal zij Parijs binnenlopen. Onderweg heeft zij op deze wijze, zoveel mogelijk publiciteit gegenereerd. Iedereen kan een deel van de voettocht meelopen.

De heer Verschoor zal samen met de werkgroep een maaltijd in het aanloophuis de Groene Luiken gebruiken, waarvoor ook het College is uitgenodigd en de fractievoorzitters. Tijdens de maaltijd zal de heer Verschoor het belang van Duurzaam handelen in al zijn facetten onder de aandacht brengen.

’s Avonds is er voor iedereen toegankelijk een avond in het VOS Lyceum aan de Willem Lodewijklaan.
De zaal is vanaf 19.30 uur open, het programma begint om 20.00 uur.

U bent van harte welkom!

De avond wordt geleid door burgemeester Bert Blase. Ook hier spreekt de heer Verschoor over duurzaamheid in zijn vele facetten.
Na de pauze zal er gelegenheid zijn om uw vragen te stellen en met elkaar te discussiëren.
De toegang is gratis, wel zal een vrijwillige bijdrage gevraagd worden voor de koffie of de thee.
U komt toch ook?