Len Munnik exposeert van 27 april tot 8 juni in de Windwijzer

Len Munnik heeft op verzoek van de Fair Trade werkgroep Vlaardingen tekeningen gemaakt over de geschiedenis van Vlaardingen. De periode begint bij de Slag in 1018 en loopt tot nu als Fair Trade gemeente. Behalve deze tekeningen (in kleur) hangt er ook recent werk van Len met dezelfde onderwerpen als in het boekje: gelijke kansen, schone aarde e.a.
De Fair Trade werkgroep wilde graag meeliften met alle aandacht, die de Slag bij Vlaardingen dit jaar heeft. Aangezien de slag van 1018 een handelsoorlog was hebben we hiermee de link gelegd met de strijd van nu voor eerlijke handel.

Len Munnik is een bekende tekenaar. Hij heeft 40 jaar cartoons getekend voor het dagblad Trouw en voor vele andere bladen. Ook heeft hij kinderboeken geïllustreerd. Hij heeft jarenlang om de hoek van de Windwijzer, toen nog de Oosterkerk, gewoond. Door juist hier te exposeren, is dit weer een beetje thuiskomen voor hem. Mooi is dat hij Vlaardingen altijd trouw gebleven is, want veel maatschappelijk organisaties kunnen en konden een beroep op hem doen om een tekening te laten maken voor een activiteit.

Opening tentoonstelling

In verband met meivakantie zal de opening van de tentoonstelling pas op 15 mei om 16.00 uur officieel geopend worden door Frans van de Akker, die dit zal doen als Dirk III. Tijdens deze gelegenheid wordt het boekje officieel overhandigd aan dhr. Hans Versluis (oud)wethouder.

U bent van hart welkom om de expositie tijdens de openingstijden van de Windwijzer te komen bezoek. Deze tijden zijn: ma t/m do van 9.00 tot 16.00 en vrij. Van 9.00 tot 12.00.

Boekje ” Eerlijk duurt het langst, Vlaardingen het langst”.

Er is een boekje in de serie van ’t Oft naar ‘t Oofd geschreven en dit is aangeboden aan de bovenbouw van het basis- en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. In dit boekje, “Eerlijk duurt het langst, Vlaardingen aan de slag”, wordt de geschiedenis van Vlaardingen verteld door de ogen van Dirk III . Enerzijds in populair- en anderzijds in serieus taalgebruik en geïllustreerd met de tekening van Len Munnik. Inmiddels zijn er meer dan 2000 boekjes bij de scholen afgeleverd en aan de hand van het boekje kan een mooie historische les gevuld worden. Het boekje is uiteraard voor iedereen te koop. U kunt hiervoor terecht bij het streekmuseum van Jan Anderson, Kade 40 en de Wereldwinkel. Voor € 3,50 bent u de eigenaar!