Samen gaan voor Fairtrade!

Donderdag 10 juni jl. heeft in het Delta Hotel de Fairtrade borrel plaatsgevonden. Vlaardingen zet zich hiervoor enorm in en hoopt op korte termijn de titel van Fairtrade gemeente te mogen krijgen. Circa veertig bezoekers bezochten de borrel. Gastspreker was o.a. Jochum Veerman van de stichting Max Havelaar.

Hij vertelde over het ontstaan van Fairtrade gemeentes. De eerste Fairtrade gemeente ontstond in Engeland in 2007. Het is een wereldwijde campagne geworden en binnenkort zal de 1.000ste Fairtrade gemeente bekend gemaakt worden. De verkoop van gecertificeerde Fairtrade producten is ondanks de recessie met 15 % gestegen. Een grote binnenkomer van Fairtrade is o.a. de chocolade van Verkade met het keurmerk van Max Havelaar.

Andere sprekers waren Ronald Cordes, directeur van het Delta Hotel en Theo Werner van het Lentiz College. Beide vertelden over het gebruik van Fairtrade in hun organisatie.

Het Lentiz College geeft lessen in eerlijke handel en gebruikt op school veel fairtrade producten maar heeft moeite met een  goede inkoop.

Er was ook belangstelling voor de stand van Cafe Bar, die een koffiezetapparaat levert met daaraan gekoppeld koffie van het Max Havelaar keurmerk.

Het was een geslaagde ‘borrel’ waarbij veel leuke contacten gelegd zijn. De werkgroep Fairtrade hoopt hiermee meer bedrijven/ organisaties te overtuigen van het gebruik en de verkoop van Fairtrade producten.

Voor meer informatie: www.fairtradevlaardingen.nl/